Feestelijke opening Museum AFS in kleine kring

15 november 2021

Wethouder Liesbeth Grijsen komt de openingshandeling verrichten.

Een groot feest met sponsors, genodigden en alle vrijwilligers was het plan. Maar dat voelt niet goed nu de coronabesmettingen alleen maar toenemen. Daarom is gekozen voor een klein aantal genodigden om het heugelijke moment van de opening te vieren. Want nu het bouwen en inrichten klaar is, wil de stichting niets liever dan opengaan. Het mooie feest dat de bestuursleden voor ogen hadden, hopen ze in het voorjaar alsnog te kunnen organiseren.

Liesbeth Grijsen zal zaterdag 27 november de officiële opening doen, samen met Geert Obdeijn, de man waar alles mee begon. En er zal geproost worden op het prachtige resultaat van de vele uren werk door vrijwilligers. Want gewerkt is er volop, velen hebben hun steentje bijgedragen aan het prachtige initiatief. Het gebouw ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook oerdegelijk, duurzaam en energiezuinig. De inrichting heeft veel tijd gekost, maar is dan ook zeer geslaagd! Vier bijzondere collecties zijn er te bewonderen in het museum en natuurlijk is ook de buurtkamer helemaal klaar. 

Vanaf woensdag 1 december gaat het museum vervolgens echt open voor publiek. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. De verwachting is dat de toestroom zo gedoseerd zal verlopen dat bezoekers op veilige afstand van elkaar de collecties kunnen bewonderen. 

Ook de buurtkamer gaat open vanaf 1 december. Vanzelfsprekend met gepaste afstand en hygiënemaatregelen. Elke woensdag staat dan van 10 tot 12 uur de koffie klaar. Fijn om even bij te praten,  juist nu in coronatijd!

 

 

"We zijn er klaar voor, we kunnen open!"
- Frank Venneman
Donateur worden

Stichting Museum AFS is voor een belangrijk deel afhankelijk van sponsorgelden en donaties.

Blijf je ons volgen?

Leuk! Volg ons op social media en je blijft altijd op de hoogte.