Laat u
verrassen

Museum Averlo-Frieswijk-Schalkhaar heeft veel voor u in petto.  Mooie collecties, goede koffie, prachtige verhalen en dat alles in het prachtige Sallandse land!


bezoek ons

Unieke collecties


collecties

Landbouw
miniaturen

Verbaas je over de vele miniatuurtrekkers en ontdek welke landbouwwerktuigen er allemaal zijn. Maak een sprong in het agrarische verleden aan de hand van oude posters en afbeeldingen.

collecties

Geert
Obdeijn

Reis terug in de tijd aan de hand van gebruiksvoorwerpen van vroeger. Herinneringen komen boven bij het zien van de vele herkenbare voorwerpen uit het verleden.

collecties

Dorpsarchief
Schalkhaar

Wisselende fototentoonstellingen laten u het leven zien in en om Schalkhaar in lang vervlogen tijden. Het unieke beeldmateriaal van zowel het dorp als het Sallandse platteland toont niet alleen het dagelijks leven van vroeger, maar ook speciale evenementen uit het verleden.

collecties

Filmcollectie Sonnenberg

Vandaag…, is morgen gisteren. Schalkhaar en omgeving vastgelegd in film, tekst en ander bijzonder archiefmateriaal uit de omvangrijke collectie van Herman Sonnenberg.

de koffie staat klaar

Rustpunt

Even bijkomen tijdens een fiets- of wandeltocht? Kom gezellig even aan op ons rustpunt.  IJs en snacks, fris of koffie, het kan allemaal. 


even aanwaaien

Blijf op de hoogte:

Regelmatig organiseren wij activiteiten!

Vragen?

Stel ze gerust via ons contactformulier


Contact opnemen

Blijf je ons volgen?

Leuk! Volg ons via facebook en je blijft altijd op de hoogte.


Facebook-f