De landbouwminiaturen van Frank

Als klein jochie was de wereld van trekkers al betoverend voor Frank Venneman. Van zijn verjaardagsgeld kocht hij zijn eerste miniatuurtrekker. Het echte verzamelen begon op 17-jarige leeftijd.

Dat is nu meer dan 40 jaar geleden en inmiddels heeft hij een unieke collectie opgebouwd van zo’n 1500 miniaturen. Ook aanverwante voorwerpen, waaronder oude kalenders, emaille borden en zeldzame posters behoren tot zijn verzameling. Hoewel het grootste deel van het merk Case International is, omvat de collectie ook andere trekkermerken, waaronder John Deere, Ford en Oliver.

Om nieuwe items te bemachtigen heeft hij veel gereisd. Niet alleen door Europa, maar ook door Amerika. Vele staten heeft hij bezocht om grote trekkershows te bezoeken, door antiekzaakjes te struinen en andere verzamelaars te ontmoeten. Er is voor hem niets mooiers dan dat. Kom een kijkje nemen naar deze unieke verzameling en luister naar de enthousiaste verhalen van Frank!

 

Passie voor 't leven

De verzameling van Frank is meer dan een uit de hand gelopen hobby, dit is pure passie!

Frank heeft in zijn collectie veel zeldzame en echte ‘collectorsitems’. Onder andere een International 1455 XL, volgens Frank de mooiste trekker aller tijden. De gedetailleerde miniatuur (schaal 1:16) is gemaakt door Universal Hobbies, een Franse fabrikant. Er zijn er 2.000 van gemaakt. 

“Kom gauw eens langs voor een bijzondere ontmoeting”

                     – Frank Venneman