Ontdek & leer!

De museumlocatie is niet alleen gericht op nieuwsgierige toeristen en lokale bewoners om samen te komen ‘bieproaten‘. Ook wil Museum AFS een plek zijn voor kinderen van groep 7 en 8 om kennis te maken met de geschiedenis van de regio en het platteland. Verenigingen kunnen gebruik maken van onze buurtkamer voor bijeenkomsten of workshops.

Groep 7 en 8 Basisschool

Ontdek en leer

Speciaal voor groepen 7 en 8 van het lager onderwijs hebben wij een aantal interactieve 'ontdek & leer' modules. Beschikbaar vanaf voorjaar 2022.
Meer weten

Groepsuitje

Samen op stap

Wat is er nou leuker om met een familiereünie of een groep vrienden het museum te verkennen
Meer weten

Verenigingen

Fijne locatie

De buurtkamer is te huur voor vergaderingen bijeenkomsten, workshops of lezingen.
Meer weten

Zie, voel & ervaar!

Filmcollectie

Naast de omvangrijke filmcollectie van Dorpsarchief Schalkhaar is er een grote hoeveelheid beeldmateriaal gemaakt door dhr. Sonnenberg. De voormalig dorpslager heeft in zijn vrije tijd vanaf de jaren 60 al beeldmateriaal verzameld en ook zelf opgenomen. Zijn collectie bestaat voornamelijk uit opnames van het dorp Schalkhaar zelf en haar nabije omgeving. 

Tijdlab

‘Tijdlab’ uit Deventer heeft het mogelijk gemaakt dat u met behulp van touchscreens in het museum meer kunt leren over verschillende items uit de collectie. 

Maak kennis met de alle facetten van de landbouw met ‘Farming Simulator’, het levensechte landbouwspel op de Playstation. Bestuur zelf een hakselaar, ploeg de grond of melk de koeien!

Voor landbouw in het klein!
Unieke foto's en documenten
Oude voorwerpen met een verhaal
Eindeloos kijkplezier!

Inspirerende leermodules

Voor de jeugd van de groepen 7 en 8 hebben wij speciale modules opgesteld. Nieuwsgierig? 

Blijf je ons volgen?

Leuk! Volg ons op social media en je blijft altijd op de hoogte.