Landbouwminiaturen

Frank Venneman neemt je mee op reis!

Onze landbouwminiaturen

Al als klein jochie was de wereld van trekkers en landbouwmachines al betoverend voor Frank. Van het verjaardagsgeld en verdiensten van zijn krantenwijk kocht hij zijn eerste trekkers. Door het vele spelen raakten echter de meesten beschadigd. Dat bracht hem er op 17-jarige leeftijd toe te starten met echt verzamelen.

Dat is nu 40 jaar geleden en in die tussentijd heeft hij een unieke collectie opgebouwd van zo’n 1500 miniaturen. Ook aanverwante voorwerpen, waaronder oude kalenders, emaille borden en zeldzame posters behoren tot zijn verzameling. Hoewel het grootste aantal trekkers van het merk Case International is, omvat de collectie een groot deel van de bestaande trekkermerken, waaronder John Deere, Ford en Oliver.

Om nieuwe, bijzondere items te bemachtigen heeft hij veel gereisd. Niet alleen door Europa, maar ook door Amerika. Vele staten heeft hij bezocht om grote trekkershows te bezoeken, door antiekzaakjes te struinen en andere verzamelaars te ontmoeten. Er is voor hem niets mooiers dan dat!

Frank kan prachtig vertellen over zijn hobby en geniet ook enorm van de verhalen van bezoekers van zijn museum. 

Kom gauw eens langs voor een bijzondere ontmoeting en een onvergetelijk bezoek!
- Frank Venneman

dit wil je gezien hebben

Pronkstukken uit onze collectie!

Hierboven staat onder andere een International 1455 XL, volgens Frank de mooiste trekker aller tijden! De gedetailleerde miniatuur (schaal 1:16) is gemaakt door Universal Hobbies, een Franse fabrikant. Er zijn er 2.000 van gemaakt. Het model is inmiddels uitverkocht en wie er nog één wil bemachtigen betaalt al gauw zo’n € 300,- voor een exemplaar in goede staat. 

Uiteraard bestaat de collectie niet alleen uit miniatuurtrekkers en andere landbouwvoertuigen maar ook andere items zoals posters van Mc Cormick uit de vorige eeuw. De enthousiaste verzamelaar en eigenaar Frank Venneman vertelt je graag over zijn bijzondere items.

Links: